Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Oxford Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezinin yapımı devam eden yeni binasını gezdi.
Davutoğlu, İngiltere‘nin Oxford kentinde bulunan merkezin yapımına 2003 yılında başlanan yeni binası hakkında yetkililerden bilgi aldı.
1985 yılında kurulan merkezin iki yıl içinde tamamlanması beklenen yeni binada dini eğitimin yanı sıra ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda da eğitim verilecek.
Türkiye‘nin de yapımına 500 bin dolarla katkı sağladığı merkezde, İznik çinileri ve Türk mermerinden yapılan bir çeşme bulunacak, okulun giriş avlularından birinin adı da "İstanbul Avlusu" olacak.
Oxford temasları çerçevesinde İslam Araştırmaları Merkezinin mevcut binasında öğle yemeği yiyen Davutoğlu ve beraberindekilerin bugün İngiltere‘den ayrılmaları bekleniyor.




