milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Dakika dakika Ergenekon’da son dalga

22 OCAK 2009
PER 11:25

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Bugün sabah saatlerinden itibaren Ergenekon'la ilgili Türkiye'nin birçok yerinde operasyonlar düzenlendi. İşte Ergenekon'un son dalgasında bugün yaşananlar...

  • Dakika dakika Ergenekon’da son dalga -

İlk adım Türk Metal Sendikası

''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde sabah saatlerinde ill olarak Türk Metal Sendikası'nda arama yapan polis, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nin yapı planını istedi.

Sendikanın Söğütözü'nde bulunan genel merkezinde, sabah saat 07.20'de başlayan arama  sürüyor. Sendika Mali Sekreteri Mehmet Soyipek, Teşkilat Sekreteri İsmail Dursun ve Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Halime Aydın da arama çalışmalarına eşlik ediyor.

Aramayı sürdüren polisin sendika yetkililerinden genel merkez binasının yapı planı istediği öğrenildi. Polis, sendika çalışanlarının içeri girmesine izin vermezken, bazı çalışanlardan kilitli kapıların anahtarlarını aldı.

Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, ''Aramayı bekliyor muydunuz?'' sorusunu, ''Türkiye'de demokrasinin nereye götürülmek istendiğini herkes biliyor'' diye yanıtladı. Gökçe, teşkilat, büro, muhasebe, basın ve sekreteryada 10 civarında bilgisayar bulunduğunu söyledi.

Bu arada soruşturma çerçevesinde gazeteci Ünal İnanç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılmaya başlanan Özbek, aramaların tamamlanmasının ardından, evinden alınarak sivil plakalı bir polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Mustafa Özbek evinden çıkarılırken, evin önünde bekleyen sendika üyesi işçiler, Özbek'e destek gösterisinde bulundular.

Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu.

Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, ''Özbek seninle ölüme gideriz'', ''Biz hepimiz Özbek'iz'' 'Özbek'e uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı'.Ergenekon'' soruşturması kapsamında Iğdır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi.Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen bu Özbek daha sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Mustafa Özbek, gazetecilerin soruları üzerine, ''Ergenekon'dan tutuklanıyoruz. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor'' dedi.

Özbek, ''Bir sendikacı olarak Ergenekon ile ne bağlantınız var?'' şeklindeki soruya da ''Hukuksuzluk'' yanıtını verdi.
Protesto gösterileri

Türk Metal Sendikası üyesi bir grup, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasını protesto etti.Terk Metal Sendikası Genel Merkezi önüne otobüslerle gelen grup, ellerinde Türk Metal Sendikası'nın flaması ve Türk bayrakları taşıdı.

''Özbek nerede biz oradayız'', ''Vur de vuralım, öl de ölelim'', ''Özbek babamız, sendika yuvamız'', ''Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz'', ''Sendikaya uzanan eller kırılsın'', ''Özbek ne derse biz onu yaparız'' şeklinde sloganlar atan göstericiler, ıslık ve alkışlarla genel merkezdeki aramayı protesto etti.

Bursa'da operasyon

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, adresi tespit edilen bir evde arama yapılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne talimat geldiği öğrenildi.

Talimat doğrultusunda harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bursa'nın bir ilçesinde bulunduğu belirtilen evde arama yapacağı bildirildi.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar Bursa'da kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Tokat'ta polis memuru gözaltına alındı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Tokat'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru M.Ç'nin gözaltına alındığı bildirildi.

M.Ç'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

 

Isparta'da bazı adreslere operasyon

''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında Isparta'da operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Isparta'da, bazı kişilerin adresine polis ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonların devam ettiğini, bu nedenle hiçbir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Antalya'dan emniyet amiri İstanbul'a getirildi

Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü.

 

İlişkili Haberler

  • Küçük ve Aydın serbest bırakıldı23-01-2009
  • Ergenekon’da 11. dalga23-01-2009
  • Ergenekon'da son dalga sürüyor22-01-2009
Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 22.01.2009 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: metal sendikası, mustafa özbek, emniyet, ergenekon, bursa, cizre, özel harekat, polis, şırnak, ısparta, avrasya tv, hatay, arama, cd, gözaltı,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. ''Biz, 6 maddelik Annan Planının son şans olduğunu düşünüyoruz''
    2. Halkımızı zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
    3. "Soruşturmada hayal kırıklığı yaşıyoruz"
    4. 'Bilgileri Eymür'ün internet sitesinden aldım'
    5. Orayı da özel güvenlik koruyacak
    6. 'Güçleri yetiyorsa öldürsünler'
    7. Bursa'da hadis icâzet merasimi
    8. İstanbul'da canlı bomba düzeneği ele geçirildi
    9. Savcılığa rest: İfadeye gelmiyoruz
    10. Bu olacak Ayasofya!
  • Diğer

    1. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere ağır hapis
    2. 48 yıldır Kıbrıs sorununun görüşülmeyen bir tarafı kalmadı
    3. Bosna Hersek'in NATO üyeliğini destekleriz
    4. 25 asır sonra gelen beraat kararı
    5. İlk itiraz Şefik'ten geldi
    6. ABD Pakistan'da gün aşırı katliam yapıyor
    7. Selin faturası ağır oldu
    8. Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 30 yaralı
    9. İngiltere, avro bölgesinin çöküşüne hazırlanıyor
    10. Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek