İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City forması giyen "Hollanda Kasabı" lakaplı Nigel de Jong için İngiliz gazeteleri Galatasaray'a transfer olacağı iddiasını gündeme getirdi.
Premıer Lig ekiplerinden Manchester City'nin gözden çıkardığı Nigel de Jong için İtalya ve Türkiye'den talipler olduğu İngiliz basınında gündeme oturdu. Daily Mail'in haberinde, Hollandalı orta saha oyuncusu için İtalya'dan Juventus'un yanı sıra Türkiye'den de Galatasaray'ın talip olduğu belirtilirken de Jong'un da takımı ile yeni sözleşme imzalamaya yanaşmadığı ve takımdan ayrılma fikrine sıcak baktığı ifade edildi. Ancak City yönetiminin oyuncuyu bırakmak istemediği ve iki ekibin de tekliflerini reddettiği eklendi. Geçtiğimiz sezon takımın orta sahasında vazgeçilmezler arasında bulunan ancak bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan 27 yaşındaki futbolcu sezon öncesinde haftalık 100.000 sterlinlik teklifi redderek sözleşmsini uzatmamıştı. 2013 yılında bitecek sözleşmesi öncesinde teknik direktör Roberto Mancini'nin satılmasına karşı çıktığı de Jong için Galatasaray ve Juventus'un ne kadar ısrarcı olacağı ise merak konusu. Hollanda Milli Takımı'nında formasını giyen orta saha oyuncusu sert futboluyla tanınıyor. Newcastle United'lı Ben Arfa'nın ayağını kırması ve 2010 Dünya Kupası finalinde İspanyol Xabi Alonso'ya attığı "uçan tekme" de Jong denince akla gelen ilk iki olay olarak göze çarpıyor.
Shaqiri askıya alındı
Matıas Suarez ve Guillaume Gillet transferini resmen kapatan Galatasaray'da ikinci başkan Ali Dürüst, Xherdan Shaqiri transferini askıya alabileceklerinin sinyalini verdi. Basel'e 10 milyon euro civarında bir teklif veren ve İsviçre temsilcisinin bu konudaki geri dönüşünün ardından beklemeye geçen sarı-kırmızılı yönetim, Shaqiri'nin menajeri ile yapılan görüşmeleri de dondurdu. Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst de Shaqiri için Basel'e ikinci bir teklif yapmayacaklarını ifade ederek; İsviçre temsilcisi ile şu ana kadar sadece e-mail yoluyla muhatap olduklarını söyledi.
"Shaqırı ile şu ana kadar görüşme olmadı"
Basel'den Shaqiri ile görüşebilecekleri konusunda gerekli izinleri aldıklarını belirten Shaqiri, "Şu ana kadar Basel'e bir teklif sunduk, ikinci teklif de olmayacak. Basel kulübü bize Shaqiri ile görüşebileceğimizi söyledi ve biz de oyuncunun menajeri ile bir kez görüştük. Shaqiri ile ise şu ana kadar bir görüşme olmadı. Basel kulübü de yaptığımız teklife makul demedi ancak oyuncu ile de görüşmemize izin verdi. Basel'den bir cevap beklemiyoruz, görüşüp görüşmeme kararı şu anda bizde." dedi.
"İlla transfer yapmak durumunda değiliz"
Galatasaray'ın sadece transfer yapmak için transfer yapma durumunda olmadığının altını çizen Ali Dürüst, "Belki de hiç transfer yapmayacağız ve ara transfer dönemini sadece bir transfer hamlesi ile kapatacağız. Galatasaray, teklifini yapar ve bu teklif oyuncuya uygun gelirse transfer olur. Ama illa transfer yapacağız diye bir durumumuz söz konusu değil. Şu anda iyi bir takım kurduk ve gelecek olan transferin bizim takımımızın kimyasını bozmaması çok önemli. Hocamızın da yönetimizin de dikkat ettiği konuların başında bu geliyor" dedi.
En ciddi teklif Zenıt'ten
Basel'in Sportif Direktörü George Heitz ise yaptığı son açıklamada, Shaqiri için gelen bazı tekliflerin olduğunu ancak bu tekliflerin kendilerinin istediği seviyede olmadığını dile getirdi. İsviçre basını ise Shaqiri için şu ana kadar en ciddi teklifin Zenit tarafından yapıldığını ancak Basel'in yıldız futbolcusunu sezon sonuna kadar tutmakta kararlı olduğunu belirtti.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



