Kaddafi'nin keskin nişancıları bir günde 10'dan fazla muhalifi öldürdü, çatışmalarda çok sayıda muhalif de yaralandı.
Sirte'de Kaddafi'ye bağlı birlikler ile muhaliflerin sokak çatışmasında 10'dan fazla muhalif asker öldü. Kayıpların artması üzerine, sokak çatışmasına ara veren isyancılar, Kaddafi'ye bağlı askerlerin bulunduğu binalara bomba yağdırdı.
Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'de muhalif askerler, sadece çok küçük bir bölgenin kontrolünü ele geçiremedi. Çok dar bir alanda Sirte'ye tutunmaya çalışan Kaddafi'nin askerleri ile isyancılar arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşandı. Sokak çatışmasında Kaddafi'nin keskin nişancılarına hedef olan isyancılar, ambulanslarla cephe gerisindeki ''sağlık noktalarına'' taşındı. Keskin nişancıların kolundan, bacağından, boynundan vurduğu isyancı gençlere ilk müdahale burada yapıldı. Durumu ağır olanlar hemen en yakın hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenler ise hemen orada cenaze torbalarına konuldu.
Sokak çatışmasında ağır kayıp
Sokak çatışmasında kolundan yaralanan muhalif askerlerden Hasan Hüseyin, yeni bir sokağa girdiklerini, Kaddafi'nin keskin nişancılarının ateşiyle karşılaştıklarını ve çok sayıda yaralı gördüğünü söyledi.
Cephede ölenleri toplamakla görevli Ebubekir Heddet de bir günde 10'dan fazla isyancı gencin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü ve çok sayıda yaralı asker olduğu belirtti.
Heddet, Kaddafi'nin yaralanan askerlerinden birisinin de isyancılar tarafından hastaneye kaldırıldığını ifade etti.
Ağır silahlarla saldırı
Muhalif askerlerin cephe sorumluları sokak çatışmasında can kayıplarının artması üzerine öncü askerlerini geri çekti. İsyancılar Kaddafi'nin bulunduğu binalara tanklar, füzeler, toplarla saldırdı.
Muhalif askerlerin cephe sorumluları, Sirte'de bir sokağa sıkışan Kaddafi'ye bağlı birliklerin yoğun top atışlarına fazla dayanamayacağını belirttiler.
Trablusta da çatışmalar yaşanıyor
Libya'nın başkenti Trablus'ta dün devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları ve yeni rejimin güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda en az 8 kişi yaralandı. Hastane kaynakları, Trablus'ta bir buçuk ayı aşkın süredir ilk kez meydana gelen çatışmanın, kaçak lider Kaddafi yanlılarının bulunduğu Ebu Selim semtinde çıktığı ve çatışmada Ulusal Güvenlik Konseyi (UGK) mensubu 8 kişinin yaraladığını belirttiler. UGK yöneticileri ve kent sakinleri, Trablus'un çevresindeki diğer semtlerde, özellikle Elhey El İslami ve Trablus'un batısında da çatışmalar meydana geldiğini bildirdiler.
Türk elçiliği yakınında patlama
Türkiye'nin Trabslus Büyükelçiliği yakınlarında patlama meydana geldi. Büyükçelik yetkilileri patlamanın elçiliğe yönelik olmadığını belirtti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği ile büyükelçilik rezidansı arasında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama anında elçilik binasının bahçesindeki güvenlik kamerasıyla ilgilenen bir kişi hafif şekilde yaralandı. Patlamayı duyan çevredeki muhalif askerler çevreye gelişigüzel ateş etmeye başladı. Bu sırada bir isyancı asker arkadaşlarının kurşunuyla yaralandı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



