Yozgat'ta apartman çatılardan dökülen kar, park halinde bulunan 15 aracın üzerine düşerek maddi hasara sebep oldu.
Eskipazar Mahallesi'nde ve diğer bazı mahallelerde de 9 aracın üzerine çatılardan kar düştü. Eskipazar Mahallesi'nde 66 AE 940 plakalı otomobilin üzerine 11 katlı apartman çatısından düşen kar, aracı kullanılmaz hale getirdi. Mahalle sakinleri gece büyük bir patlama sesi duyduklarını, deprem oluyor zannettiklerini söyledi. Komşulardan Hasan Bağcı, araçların çatı altlarına park edilmemesini istedi. Ethem Yılmaz da sabah namazı için camiye giderken aracın üzerine kar düştüğünü gördüğünü ifade etti.
Şeyhosman Mahallesi'nde 06 TGZ 940 plakalı otomobil çatıdan düşen kardan nasibini aldı. Otomobil sahibi Hakan Ertuğrul, karın insanlarında üzerine düşebileceğine dikkat çekerek, "Akşam işten geldiğimde aracımı her zamanki park ettiğim yere çektim. Binanın çatısından aracımın tavanına kar düştü. Sağlık olsun ne yapalım? Bu kar buradan geçen insanların üzerine de düşebilirdi. Başka illerde çatılardan karın düşmemesi için farklı yöntemler uygulanıyor." dedi.
Oto kaporta ustası Ömer Saraçoğlu, kardan dolayı son günlerde maddi hasarlı trafik kazalarının arttığını söyledi. Saraçoğlu, "İlimizde son bir haftadır etkili olan kar yağışı beraberinde kazaları da getirdi. Fakat iki gündür çatılardan araçlarının üzerine kar düşmesi sonucu kazalar oldu. Araç sahipleri araçlarını daha uygun bir yere park etsin. Kar düşmesinden dolayı bir otomobilde en az 2 bin il 3 bin lira maddi hasar meydana geldi." şeklinde konuştu.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



