Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşenur Tekdal, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e karşı ortaya koyduğu tepkiyi değerlendirdi.
Başbakan'ın Davos'ta yaptıklarının, Milli Görüş'ün Çağlayan'da yaptığı mitingin Davos'a kadar yansıması olduğunu söyleyen Tekdal, "Önemli olan Filistin'deki vahşetin durdurulması için İsrail'e haddinin bildirilmesi hususunda lazım gelen aksiyonların yapılmasıdır" dedi.
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşenur Tekdal, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e karşı ortaya koyduğu tepkiyi değerlendirdi. Başbakan'ın Davos'ta yaptıklarının, Milli Görüş'ün Çağlayan'da yaptığı mitingin Davos'a kadar yansıması olduğunu söyleyen Tekdal, "Önemli olan Filistin'deki vahşetin durdurulması için İsrail'e haddinin bildirilmesi hususunda lazım gelen aksiyonların yapılmasıdır" dedi.
Ankara'da gerçekleştirilen Saadet Partisi Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Tekdal, milletin Gazze'de yaşananlara karşı büyük hassasiyet içerisinde olduğunu hatırlattı. Bu nedenle hükümetten fiili yaptırımlarda bulunmasının beklendiğini kaydeden Tekdal, "Davos toplantısında İsrail'in irtikap ettikleri zulmü savunan Şimon Perez'in saygısız, saldırgan tutumu ve oturum yöneticisinin adil davranmaması karşısında Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu tavır, Gazze'deki vahşet karşısında yanan yüreklerimizi bir nebze serinleten bir davranış olmuştur. Sayın Başbakan'ın Davos'ta yaptıkları, Milli Görüş'ün Çağlayan'da yaptığı mitingin Davos'a kadar yansımasıdır" diye konuştu.
Filistin'de yaşanan vahşetin son bulması için Türkiye'nin üzerine düşen önemli görevler bulunduğunu ve hükümetin bu konuda acilen harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Tekdal, "Önemli olan seçim münasebetiyle halkımızı etkilemek için yapılan hareketler değil, asıl Filistin'deki vahşetin durdurulması için İsrail'e haddinin bildirilmesi hususunda lazım gelen aksiyonların yapılması ve vahşeti yapanlara hak ettikleri muamelelerin fiilen uygulanmasındaki kararlılıktır. Biz jestleri değil, gerçekten yürekli adımların atılmasını esas alırız" dedi.
Zulmün engellenmesi için neler yapılması gerektiğini de sıralayan Ayşenur Tekdal, İsrail'in Türkiye'deki temsilcisinin gönderilmesini, İsrail'deki temsilcimizin geri çekilmesini, geçmişte yapılan bağlantıların dondurulmasını, Gazze'de yaşananların sorumlularının savaş suçları mahkemesinde yargılanması için gerekli girişimlerin yapılmasını ve bir daha benzeri vahşete fırsat verilmemesi için D-8'lerin aktif hale getirilmesini istedi. Tekdal, "Bunlar için de Milli Görüş zihniyetine ve Milli Görüş'ü temsil eden Saadet Partisi'nin iktidarına ihtiyaç vardır" diye konuştu.



Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: Ankara Bürosu / Türkiye
Etiketler:



