Bulgaristan'ın ikinci büyük şehri Filibe'de bulunan Cuma Camii'ndeki cemaate saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin komünist dönem müftülerinden Nedim Gencev'in adamları olduğu öğrenilirken, saldırıda birçok kişi yaralandı.
Bulgaristan'ın ikinci büyük şehri Filibe'nin merkezindeki Cuma camiine namaz kılmak için gelen cemaat komünist dönem müftülerinden Nedim Gencev'in adamları tarafından biber gazlı ve sopalı saldırıya uğradı. Cemaatten pek çok kişinin darp edildiği öğrenildi. Yaralananlar arasında Filibe Müftüsü Osman Hidayet ve vakıflar sorumlusu Selim Gazi Mehmet'in de bulunduğu bildirildi.
Polis yarım saat sonra geldi
Olayın başladığında polise telefon edilerek haber verilmesine rağmen, polis ancak yarım saat sonra olay mahalline geldi. Olaydan sonra yaralılar hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Olay çıkaranlar hakkında soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde aynı kişilerin camide namaz kılan bir Türkiye vatandaşını da ağır bir şekilde yaraladığı da öğrenildi. Ancak, suçlular hakkında soruşturma açılmasına rağmen, gereken cezai müeyyide uygulanmaması Bulgar yetkili makamları hakkında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.
Bulgaristan'da yaşayan Müslümanlar, gerek Bulgar gerekse de Türkiye'deki yetkililerden benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



