Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Washington'ın Avrupa'ya kurmayı planladığı füze kalkanı konusundaki son önerisine cevabı en kısa zamanda vereceklerini söyledi.
Avrupa'daki füze kalkanıyla ilgili tavırlarını yakın zamanda netleştireceklerini kaydeden Medvedev, "Mevcut gelişen duruma hem şimdi hem de 2012'den sonra Rusya'nın nasıl tepki göstereceğine dair kapsamlı değerlendirmemizi çok yakın zamanda tamamlayacağız" diye konuştu.
ABD Başkanı Barack Obama ile geçen yıl yaptığı görüşmelerden memnun olduğunu ve bu sayede Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliği dahil bir çok olumlu gelişme sağlandığını belirterek, "Ancak Avrupa'daki füze kalkanı konusuna gelince, buradaki durum çok daha zor" dedi.
Washington, Moskova'yı kendi radarlarını kullanarak "Şer Ekseni" diye tanımladığı ülkelere karşı bölgeye yerleştireceği füze kalkanının performansını gözlemlemesi çağrısında bulunmuştu. Rusya, ABD'nin füze kalkanının nükleer potansiyeline yönelik tehdit oluşturduğunu savunarak, bu kalkanın güvenliğine yönelik tehdit oluşturmayacağına dair yasal bağlayıcılığı bulunan yazılı belge istiyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



