milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

İsrail Dışişleri Bakanı ırkçı Avigdor Lieberman
“Bizden jest beklemeyin”

07 NİSAN 2010
ÇAR 00:00

[-] Normal [+]
  • Dünya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

"Biz Firavun'u atlattık, bu dönemin de üstesinden geliriz" diye konuşan Lieberman, siyonist İsrail'in bağımsızlığı ve varlığını korumak için mücadele edenlerin bu baskılara da göğüs germesi gerektiğini ifade edip, "Başka bir seçenek yok" diye konuştu.

  • “Bizden jest beklemeyin” -

Terörist İsrail Dışişleri Bakanı ırkçı Avigdor Lieberman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze ve Kudüs'e yönelik son eleştirilerinin ardından, Erdoğan'in "giderek, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye dönüştüğünü" öne sürdü.

Lieberman, İsrail'in Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın yavaş yavaş (Libya lideri Muammer) Kaddafi veya (Venezüela Devlet Başkanı) Hugo Chavez'e dönüştüğüne inandığını" ifade etti. Lieberman, "Bu onun seçimi, sorun Türkiye değil, Erdoğan" diye de ekledi.

Ynet, Lieberman'ın, İran'ın nükleer silah sahibi olmaya doğru ilerlemesine, Türkiye'den yönelen eleştirilere, Filistinlilerin bir devlet ilanı tehdidiyle (!) karşı karşıya bulunulmasına ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Kudüs'teki inşaatların kontrol altında tutulmasını istemesine rağmen, "Lieberman'ın iyimserliğini koruduğunu" belirtti.

"Biz Firavun'u atlattık, bu dönemin de üstesinden geliriz" diye konuşan Lieberman, siyonist İsrail'in bağımsızlığı ve varlığını korumak için mücadele edenlerin bu baskılara da göğüs germesi gerektiğini ifade edip, "Başka bir seçenek yok" diye konuştu.

Filistin Yönetimi'nin önümüzdeki yıl muhtemelen yaz aylarında bağımsız bir devlet ilanına gideceği yolundaki açıklamalarına karşı da Lieberman, "Tek taraflı bir karar, bizi de tüm taahhütlerimiz konusunda serbest bırakacaktır" diye konuştu. Ancak Lieberman, böyle bir kararın "bir çözüm ve barış (!) getirmeyeceği" görüşünde olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın TRT Arapça kanalının önceki günkü açılış töreninde yaptığı konuşmada dile getirdiği eleştiriler üzerine açıklama yapan siyonist İsrail Dışişleri Bakanlığı, "İsrail, Türkiye dahil, hiçbir ülkeyle gerginlik peşinde değil. Ama görünen o ki Türkiye Başbakanı, İsrail ile ilişkiler pahasına İslam dünyasıyla bütünleşmeyi hedefliyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Erdoğan'ın "çocukların Gazze'de duygudan yoksun biçimde katledildiği" şeklindeki sözlerine atıfta bulunularak, Erdoğan'ın "Pakistan ve Irak'ta öldürülen masum siviller için de aynı üzüntüyü duyması gerektiği" görüşüne yer verildi.

Başbakan Erdoğan, TRT'nin Arapça kanalının açılışında yaptığı konuşmada, ''Sadece bölgemizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun masum çocukların, masum insanların katledilmesine göz yummayız, yumamayız, feryatlarına kulak tıkayamayız" demişti.

"ABD ile kriz yok"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu temsilcisi George Mitchell'ın bölgeye yapması beklenen yeni ziyaret öncesinde, Amerikan tarafı ile İsrail arasında bir kriz yaşanmadığını savunan Lieberman, İsrail'in ABD Başkanı ile oldukça net bir şekilde konuşması gerektiğine de inanıyor. "Obama'ya, Kudüs'te inşaatları durdurmayacağımızı ve (Batı Şeria'daki) 10 aylık süre sonunda da inşaatlara yeniden geçeceğimizi açıkça söylememiz gerektiği düşüncesindeyim" diyen Lieberman, bu konuda bir yanılsama olmaması gerektiğini kaydetti.

Amerikan yönetiminin Gazze'ye ablukanın hafifletilmesi, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yeni jestlerde bulunulması ve Kudüs'te inşaatların durdurulması gibi taleplerine karşı Lieberman, "Filistinliler'e yeni jestler konusunda planları bulunmadığını" ifade etti.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Dünya bölümü’nde 07.04.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: israil, lieberman, erdoğan,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Dünya

    1. Mısır'da saflar belirlendi
    2. Ana gündem Suriye ve İran
    3. Ban'dan Esad'a ağır eleştiri
    4. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere ağır hapis
    5. 48 yıldır Kıbrıs sorununun görüşülmeyen bir tarafı kalmadı
    6. Bosna Hersek'in NATO üyeliğini destekleriz
    7. 25 asır sonra gelen beraat kararı
    8. İlk itiraz Şefik'ten geldi
    9. ABD Pakistan'da gün aşırı katliam yapıyor
    10. Selin faturası ağır oldu
  • Diğer

    1. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    2. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    3. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    4. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    5. Cerrahi elçi
    6. Son bilet kimin olacak?
    7. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ta
    8. Okan Yılmaz teknik direktör oldu
    9. Erdem Bursaspor'da
    10. Demirören'e borç bitiyor
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek