milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

BDP'li Uras'tan PKK'ya silah bırakma çağrısı

23 HAZİRAN 2010
ÇAR 12:44

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, PKK'ya koşulsuz olarak silah bırakma çağrısında bulundu. PKK'dan silahları gömmesini isteyen Uras, "Özgürlük şarkısı, şiddetin çalgısı ile çalınmaz." dedi.

TBMM'de konuşan Uras, "Onlarca genç fidanı toprağa düşürecek çatışma politikalarına yeniden dönüşe katkıda bulunmanın hiç bir gerekçesi kabul edilemez. Diyalog ve muhataplık talebi elbette haklıdır ama bu taleplerin karşılanmamış olması iki halkı ötekileştirici politikalarının nesnesi durumuna düşürecek silahlı tercihlere meşruiyet sağlamaz. İki halkı birbirini yük olarak görmeden henüz vakit varken bu gidiş durdurulmalıdır. İktidar ve sorunun mağdurları, isterlerse bu çıkmazdan dönüş ve demokratik hamlelerin yeniden yaşam bulması mümkündür. Bunun için gecikmeden karşılıklı güven verici adımlar atılmalıdır." diye konuştu.

Uras, PKK'dan silah bırakmasını isterken, hükümetin de açılımlara devam etmesini istedi. "PKK 'aktif savunma' dediği tarzdan vazgeçmeli, tek yanlı ateş keserek barış tavrı ve dilinde devam etmelidir." diyen Uras, "Hükümet açılımların içini doldurmalı, mağdurların taleplerini dikkate almalı ve somut adımlar atmalıdır. Tutuklanan BDP'liler serbest bırakılmalıdır. Çocukların TMK'dan tutuklanmalarına son verilmeli, gerekli düzenlemeler yapılmalı. Açılım kapsamında dağdan gelenlerin tutukluluk hallerine son verilmelidir. Hükümet BDP ile düzenli ilişkiler kurup sorunun çözümüne katkıda bulunacak STK'ların, aydınların, demokratik örgütlerin görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır." çağrısında bulundu.

Uras, OHAL isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün akan kanın durması için tek kelime bile etmediğine dikkat çekti.

Uras, çözüm yerinin Meclis olduğuna işaret ederken, "MHP liderinin OHAL ve sınır ötesi operasyon, idam cezası önerileri havada uçuşuyor. CHP lideri ise kan kanla yıkanmaz' sözünün arkasına sığınmakla yetiniyor. İktidara gelince biz çözeriz derken, bugün akan kanın durması için tek kelime etmiyor. Sorunun kaynağı içeridedir. Çözüm yeri Meclis'tir. Çözüm, karşılıklı güven ikliminde anayasal vatandaşlık ve onun bütün yasal karşılıklarının adım adım devreye sokulmasındadır. Samimiyet, cesaret ve karşılıklı kararlılık ve toplumsal vicdanın belirlediği zemin hepimize yeter."

Uras, bir gazetecinin, daha önce PKK'ya yönelik "Silahları gömmesi gerekir." yönündeki çağrısının bugün de devam edip etmediği sorusu üzerine, "Bu görüşüm bugün de devam ediyor. Özgürlüğün şarkısı hiçbir zaman şiddetin çalgısı ile çalınmaz, şiddet keyfiliktir. Ve aslında kanıksanmış şiddettir. O yüzden ne inkar politikaları, ne şiddet politikası ile bir yere varılamayacağını gördük. Ve herkes aklını başına almalı. Kötülüğe karşı kötülükle mücadele ettiğimizde kötülerden farkımız kalmıyor. Ateş ateşle sönmez. Artık somut adımlar atmak lazım. Önyargılardan kaçınılmalı, açılım asla erteletilmemeli. Siyasetin devreye girmesi lazım. Silahlı siyaset hiçbir zaman çözüm olmadı. 12 Eylül'ün eşgüdümü olan bu süreci önlemeden, zaman kaybediyoruz, gençlerimiz kaybediyoruz, ben bunu kabul etmiyorum." dedi.

Ufuk Uras, OHAL taleplerine ilişkin bir soruya ise OHAL politikalarına dönmenin geri adım atmak olduğunu düşündüğünü ifade etti. Uras, geçmişte izlenen politikalar sonuç verseydi bugün bu tartışmaların yapılmayacağını, bu tür önerilerin aslına bir çaresizlik ifadesi olduğunu söyledi.

Uras, Osman Öcalan'ın PKK'nın son dönemlerde bazı güçlerin yörüngesine girdiği yönündeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: "Onu bilemeyeceğim. Ama biz neden başka örtülerin ne yaptığından çok ne yapacağımıza odaklanmıyoruz? Esas olan bizim ne yapacağımızdır. Siyaset boşluk kabul etmez. Biz siyaset yapmamızı gerekeni yaparsak başkalarının ne yaptığı üzerinde enerji kaybetmeyiz. Biz dedektif değiliz ki başkalarının ne yaptığını bilelim ama ne ise gerçek ve doğru olan ortaya çıkarılmalı."

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 23.06.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: bdp, ufuk uras, terörist, pkk, silah,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    7. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    8. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    9. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    10. Cerrahi elçi
  • Diğer

    1. Ayasofya'yla Konuşmak..
    2. Çatışmada şehit olmuş
    3. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    4. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
    5. Sezaryene neşter
    6. Hüseyin Dede, 70 yıldır eşe dosta örgü örüyor
    7. Son bilet kimin olacak?
    8. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ta
    9. Okan Yılmaz teknik direktör oldu
    10. Erdem Bursaspor'da
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek