milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • ''HERKES İÇİN ENGELSİZ DÖNÜŞÜM PROJESİ''
  • DUSTUR: "MÜBAREK'İN BAŞBAKANI MISIR'A CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?"
  • NİYET VARSA BİR HAFTA İÇİNDE BİLE ANLAŞILABİLİR.
  • ÖLÜ SAYISI 30'A YÜKSELDİ
  • BM GÖZLEMCİLERİ HULA'YA GİDİYOR
  • EŞŞEBAB ÖRGÜTÜNDEN, DAHA YOĞUN SAVAŞMA TEHDİDİ

Artık sanatın limanı var!

21 HAZİRAN 2010
PZT 01:20

[-] Normal [+]
  • Kültür
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

İstanbul'da gerçekleşecek yerel ve uluslararası sergiler için mekân ihtiyacını karşılamak üzere Tophane'deki Antrepolardan 5 numaralı bina yenilenerek, "İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı" adıyla hizmete açıldı. Dört uluslararası sergiyle İstanbullulara "merhaba" diyen Sanat Limanı, İstanbul için kalıcı nitelikte kamusal bir sergi merkezi modeli sunma amacı taşıyor.

  • Artık sanatın limanı var! -

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından, İstanbul'da gerçekleşecek yerel ve uluslararası sergiler için mekân ihtiyacını karşılamak üzere Tophane'deki Antrepolardan 5 numaralı bina yenilenerek, "İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı" adıyla hizmete açıldı. Devlet Bakanı ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı'nın ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'in katılımıyla Tophane Antrepo No: 5'de gerçekleşen açılışı kokteyli kültür sanat ve medya dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi. Dört uluslararası sergiyle İstanbullulara "merhaba" diyen Sanat Limanı, İstanbul için kalıcı nitelikte kamusal bir sergi merkezi modeli sunarken, yerli ve yabancı sanatçılar ve izleyiciler için İstanbul 2010 sürecinde bir bilgi, iletişim ve buluşma yeri olma işlevini de taşıyor.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yola çıktığı günden bu yana, İstanbul'un kültür sanat hayatını Avrupa standartlarına uygun bir altyapı ile geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Devlet Bakanı ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, " İşte bugün hep birlikte bu misyonla devam edilen yolda, önemli bir kazanıma hep birlikte tanık oluyoruz. Her kente sadece tek bir kez verilen bu unvana yaraşır bir şekilde, 600'ün üzerinde projeyle yoluna devam eden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın tüm çalışanlarını gönülden kutluyorum" dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak, İstanbul'daki sanat faaliyetlerini uluslararası standartlara taşımak, İstanbul'un sanat ajandasını Avrupalıların ajandalarına kaydetmelerini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, " Bu misyonla devam ettiğimiz yolda amaca ulaşmak için İstanbul'daki altyapı çalışmalarına hız kazandırmak, kentimize yeni mekanlar kazandırmak zorunda olduğumuzu bilerek davrandık. İşte bugün en güzel örneklerinden birini hep birlikte yaşıyoruz. Kamusal sergi alanı Sanat Limanı'nı İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Bir yıla yakın süredir devam eden çalışmalar kapsamında Tophane'de bulunan Antrepo binalarından 5 Numaralı binanın 3600m2'lik iki katı sergiler için teknik ve estetik açıdan yenilendi.

Günümüz sergi estetiğine uyan Antrepo niteliği korunarak, altyapısı yenilenen, esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara olanak sağlayan Sanat Limanı'nın gerçekleştirilmesinde uluslararası çağdaş sanat merkezleri model alındı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı sonuna kadar kamusal bir sergi alanı olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine tahsis edilen Sanat Limanı'nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına başvurmuş ve onaylanmış bağımsız bütçesi olan yerel ve uluslararası sergiler yer alacak.

Sanat Limanının açılışını 4 uluslararası sergiyle birlikte gerçekleşti. Haziran ayı sonlarında İstanbul'da gerçekleştirilecek Güneydoğu Avrupa Zirvesiyle eşzamanlı olarak düzenlenen  "Kredi Ötesi-Çağdaş Sanat ve Karşılıklı Güven" sergisi, çağdaş sanat alanında bölgede ön plana çıkan çağdaş sanat kavram ve üretimlerini sunuyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin çağdaş sanat üretimini kentin tamamına yaygınlaştırılmasını hedeflediği Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında hazırlanan "Uluorta" ve "Küçük Kara Balığı" sergileri de önümüzdeki ay boyunca Sanat Limanı'nda görülebilecek.

İstanbul'un belleğinde yer etmiş yedi obje, tespih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle,  lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının yedi Türk tasarımcısı tarafından yorumlanarak, çağdaş tasarımlarla yeni hallerini aldığı "İstanbul Otherwise" projesinin sergisi de Sanat Limanı'nda sanatseverlerle buluşuyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Kültür bölümü’nde 21.06.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: sanat, liman, istanbul, kahve,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Kültür

    1. Tekkeler niye kapatıldı?
    2. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    3. Zile Kalesi restore ediliyor
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    6. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    7. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    8. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    9. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    10. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
  • Diğer

    1. Böğürtlen, üreticisini sevindiriyor
    2. Bombalı saldırıda yaralananlardan 11'i taburcu edildi
    3. Bazı oyuncularla uzlaşmalarımız bitmek üzere
    4. Milliler Finlandiya maçına hazır
    5. Fenerbahçe Ülker'de Aydın Örs dönemi bitti
    6. Özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız olacak
    7. Türkiye'de yılda 10 bin çocuk kalp rahatsızlığıyla doğuyor
    8. Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
    9. Ev sahibi olabilmek için üç gün önceden sıraya girdiler
    10. Usta sunucu Orhan Boran vefat etti
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    5. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    6. Bu olacak Ayasofya!
    7. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    8. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    9. Aynı aşk ve heyecanla
    10. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek