Fransa'dan sonra Almanya da Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde konsolosluk açtı.
Konsolosluğun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani ve diğer yetkililer katıldı.
Steinmeier, burada yaptığı konuşmada, bu konsolosluğun Almanya ile bölge yönetimi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından çok önemli bir adım olduğunu belirterek, böylece Almanya'nın bölgeye dostluk eli uzattığını ifade etti.
Steinmeier, Alman iş adamlarının ekonomik bakımdan bölgeye yardıma hazır olduğunu söyledi.
Bölgesel yönetim yetkilisi Neçirvan Barzani de Almanya'nın bu adımının önemli olduğunu kaydederek, güçlü devletlerle iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını, Almanya'nın da bunlardan biri olduğunu belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, daha sonra Erbil'de bir Alman okulunun açılışına katıldı ve öğrencilere futbol topu hediye etti.
Bu arada Steinmeier'in Erbil ziyareti dolayısıyla kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Öte yandan Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Erbil'e gelişinden sonra bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Görüşmeye ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker de katıldı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



