milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • MEMURLAR İLE HÜKÜMET ARASINDAKİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ
  • ''HERKES İÇİN ENGELSİZ DÖNÜŞÜM PROJESİ''
  • DUSTUR: "MÜBAREK'İN BAŞBAKANI MISIR'A CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?"
  • NİYET VARSA BİR HAFTA İÇİNDE BİLE ANLAŞILABİLİR.

Alman İçişleri Bakanı Maizire, ilk kez imamlarla buluştu

09 ARALIK 2010
PER 17:35

[-] Normal [+]
  • Dünya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizire (CDU), eski başkent Bonn'da ilk kez imamlarla buluştu. Almanya İslam Konferansı (DIK) üyesi kuruluşlara mensup yöneticiler ve imamların katıldığı buluşmada Bakan de Maiziere imamların talep ve şikayetlerini dinledi, İslam düşmanlığı ve İslamofobi ile mücadele etme sözü verdi.

İmamların ve gördükleri fonksiyonun önemini vurgulayan Bakan de Maizire, imamları, "Cami ve toplum arasında köprü kurucular" olarak tanımladı, uyum çalışmaları için imamların desteğini istedi. Buluşmayı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren İslami çatı kuruluşu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) dönem sözcüsü ve İslam Kültür Merkezleri Birliği (İKMB) Diyalog Sorumlusu Erol Pürlü, "Sayın Bakan ilk defa imamlarla buluşmuş, onları dinlemiş oldu. İmamlar, kendilerine karşı önyargılar olduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar hep imamlar hakkında konuşuluyordu, ilk defa imamlarla konuşuldu." dedi.

Bonn'da basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'da entegrasyon için daha fazla işbirliği peşinde olduklarını kaydetti. De Maiziere, "İmamlar, başarılı bir uyum konusunda büyük bir sorumluluk taşıyor. Onlar, cami ve kamuyou arasında köprü kurucularıdır." dedi. Almanya'da görev yapacak imamların uzun vadede sadece Almanya'da eğitilmesini istediklerini kaydeden Bakan, o noktaya gelinene kadar ise, görev başındaki imamların Almanya'da meslek içi eğitiminin büyük bir önemi olduğunu belirtti.

"TERÖR EYLEMLERİNİ İSLAM'A MAL ETMEYE ÇALIŞANLARLA MÜSLÜMANLAR KARIŞTIRILMASIN"

Almanya'ya dönük aktüel terör tehditlerini hatırlatan, bu tehditler ve uyarıların İslamofobiyi arttırmaması gerektiği uyarısı yaptı. Bakan de Maizire, yerli Alman toplumu ile Müslümanlar arasında daha iyi bir birlikte yaşam çağrısında bulundu. İslamofobi ve İslam düşmanlığı uyarısı yapan Bakan, "Kendi terör eylemlerini İslam'a mal etmeye çalışanlarla, Almanya'da barış içinde yaşayan Müslümanlar birbirine karıştırılmamalı. Bunların bi biriyle ilgisi yoktur. Terör tehditleri, büyük oranda iyi durumdaki ilişkilerimize zarar vermemeli." dedi.

Camilere yapılan kundaklama girişimleri ve saldırıları sert şekilde kınayan Bakan Thomas de Maiziere, "Bu Almanya'ya ait değildir." dedi. Almanya'da yaşayan Müslümanlar arasında da şiddet eğilimli gruplara katılmaya hazır olma durumlarının az da olsa görüldüğünü söylemek durumunda olduklarını kaydeden Bakan, "Aşırılık ve radikalliklerin hepsinin ortak noktaları var. Bunlara karşı imamlara büyük görevler düşüyor. Onlar önemli katkılar yapabilir." ifadelerini kullandı.

"CAMİLERİN YAKILMASINDAN KAYGILIYIZ"

KRM dönem sözcüsü Erol Pürlü ise, araştırmalara göre Alman toplumunun çoğunluğunun İslam'ı "problemli" görmesi kadar camilere yapılan aktüel saldırıların kendilerini endişelendirdiğini kaydetti. Pürlü, Almanya'da "İslam resminin" iyileştirilmesinin gerekliğine vurgu yaptı. Pürlü, "Bizler orada, Alman toplumunun kafasında imamlarla ilgili yanlış resimler olduğunu, bunun değişmesi gerektiğini aktardık. Camilerin yakılması konusunda kaygılarımızı dile getirerek, Almanya'daki camilerden herhangi bir tehlikenin çıkmadığını hatırlattık. Almanların komşu devletlere nazaran İslam'ı daha fazla problem olarak görüyor olmasını dile getirdik." bilgisini verdi.

Alman İçişleri Bakanı'nın sözlerini de aktaran Pürlü, "İslamofobi konusu ile ilgileneceğiz. Buna karşı önlemler alacağız. İslami radikalizme karşı da bir takım önlemler almamız gerekiyor. Bu konuda tabii ki imamları birlikte çalışmaya davet ediyorum. Müslümanlar töhmet altında bırakılmamalı. Bazı camilerde birtakım sıkıntılar var ama bütün camilere bunu genelleştirmemek lazım." sözlerine dikkat çekti.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Dünya bölümü’nde 09.12.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: alman, imam, buluşma, durum,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Dünya

    1. Dustur: "Mübarek'in Başbakanı Mısır'a cumhurbaşkanı mı olacak?"
    2. Niyet varsa bir hafta içinde bile anlaşılabilir.
    3. Ölü sayısı 30'a yükseldi
    4. BM gözlemcileri Hula'ya gidiyor
    5. Eşşebab örgütünden, daha yoğun savaşma tehdidi
    6. Lübnan Başbakanı Mikati Türkiye'ye geliyor
    7. Müslüman Kardeşler diğer adaylarla görüşmelere başladı
    8. Bud kasırgası tropikal fırtına düzeyine geriledi
    9. Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 30 yaralı
    10. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere 30,50 yıl arasında hapis
  • Diğer

    1. Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri
    2. ''Herkes İçin Engelsiz Dönüşüm Projesi''
    3. Davutoğlu, Malmström ile vize muafiyetini görüştü
    4. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım İtalya'ya geldi
    5. Otomobil satış noktalarımız bizim halka dönük yüzümüz
    6. Böğürtlen, üreticisini sevindiriyor
    7. Bombalı saldırıda yaralananlardan 11'i taburcu edildi
    8. Bazı oyuncularla uzlaşmalarımız bitmek üzere
    9. Milliler Finlandiya maçına hazır
    10. Fenerbahçe Ülker'de Aydın Örs dönemi bitti
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    5. Bu olacak Ayasofya!
    6. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    7. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    8. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    9. Aynı aşk ve heyecanla
    10. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek