milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

20 MAR 2010 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • ABD'DEN 'TÜRKİYEDE TERÖR EYLEMİ OLABİLİR' UYARISI
  • TRAMVAY YOLUNA TEL ÖRGÜ ÇEKİLİYOR
  • KAÇAK KOMBİ SONUCU 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
  • DÜREN: BÜYÜK BİR AVANTAJI KAÇIRDIK
  • BAŞAKŞEHİR'DE KAZA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
  • İSRAİL'İN SALDIRISINDA 12 KİŞİ YARALANDI

“Ağzından çıkanı kulağın duysun”

12 ARALIK 2009
CMT 00:35

[-] Normal [+]
  • Medya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Paylaş
  • Yorum Yaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün  'Herkes ağzından çıkanı önce kulağıyla dinlesin' sözlerine dikkat çeken Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal, "Umarım iktidarıyla muhalefetiyle hemen herkes Cumhurbaşkanı Gül'ün uyarılarına kulak verir" diyor .

  • “Ağzından çıkanı kulağın duysun” -

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Arnavutluk'tayız... Otelde konuşuyoruz. Sohbetin ağırlıklı noktası; Tokat Reşadiye'deki son terör saldırısı... Arnavutluk'ta da olsak, hiç kimse Başkent'in ağır havasından kopabilmiş değil.  Herkes gibi Cumhurbaşkanı da 'olayın yeri, zamanı ve şekline' dikkat çekti. 'Aleni bir provokasyon.' dedi. Bunu söylerken terör örgütü dışında adres göstermediğini söyledi. Terör örgütü ile de sınırlamadı.

Cumhurbaşkanı 'Reşadiye'nin failleri asla meçhul kalmayacak. Türkiye bütün gücünü kullanıp, bunu ortaya çıkaracak.' dedi. Siyasetçilerden duymaya alışık olduğumuz bir söz ama bu kez Gül'ün vurgusu farklı. Türkiye faili meçhullerden faillerin bulunduğu bir döneme evrildi. O kadar ki eski dosyalar bile açıldı. Bir muvazzaf albay Diyarbakır'da tutuklu olarak yargılanıyor.

Gül, Diyarbakır'da polis otosunun taranmasını hatırlattı. Cumhurbaşkanı 'Bir yıl sonra da olsa katiller bulundu.' dedi. Diyarbakır'da polisleri şehit edenler terör örgütü mensupları çıktı. Bu hatırlatma sadece faillerin bulunmasıyla ilgili değil, iki olay arasındaki yorumların benzerliği de söz konusu.

Herkesi soğukkanlı ve sorumlu davranmaya davet eden Cumhurbaşkanı 'Ayrım yapmadan söylüyorum' notunu düştükten sonra 'Herkes ağzından çıkanı önce kulağıyla dinlesin.' dedi. Anadolu'da 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' diye söz vardır.  Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesi özellikle siyasi alanda yankılandı. Muhalefet partileri grup toplantılarında faturayı demokratik açılıma keserken çok sert üslup kullandı. Sadece AK Parti hükümetini değil Cumhurbaşkanı Gül'ü de eleştirenler oldu. CHP lideri Baykal 'Açılımı devam ettirmek hıyanettir' dedi. Cumhurbaşkanı'nın çağrısı, isim vermese de öncelikle muhalefete.  Panik ve kaos teröre hizmet eder. Terörün temel amacı birlik ve bütünlüğü bozmak... O yüzden Gül üstüne basa basa 'Gün birlik ve beraberlik günüdür' dedi.

Cumhurbaşkanı liderlerin bir araya gelerek birbirlerini dinlemelerini arzu ettiğini söyledi. 'Kamuoyuna duyurmadan da görüşebilirler.' dedi. Önemli olan, ortamın samimi olması... Liderler arasında sağlıklı iletişimin olmadığı ortada. Demokratik açılım konusunda bir araya gelinemedi. MHP ve CHP, Başbakan Erdoğan'ın görüşme talebini kabul etmedi.  Gül, kapalı kapılar arkasında dışarıya bilgi vermeden yapılacak buluşmaların siyasetin havasını olumlu etkileyeceğini düşünüyor. Haksız değil. Siyaset sadece rekabet ve mücadele değildir. Yeri geldiğinde iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın ülke sorunlarına karşı ortak çareler üretebilmektir.

Cumhurbaşkanı kendisi de liderleri terör ve açılımı konuşmak için Çankaya Köşkü'nde bir masa etrafında toplamayı düşünüyor. Bunun için bir ön çalışma başlatmış. Bize 'Olabilirliğini görürsem toplarım.' dedi. Bu arada kamuoyuna duyurmadan liderlerle tek tek görüştüğünü anlattı. Öngörülerini ve düşüncelerini paylaşmış. Dışarıya sızmadığı için de memnun.

Umarım iktidarıyla muhalefetiyle hemen herkes Cumhurbaşkanı Gül'ün uyarılarına kulak verir. Terörün kasvetli havasını dağıtmanın başka yolu yok.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Medya bölümü’nde 12.12.2009 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: abdullah gül, cumhurbaşkanı, genelkurmay, başbakan, tokat, reşadiye,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Medya

    1. Havanda su dövmekten icraat yapamıyorlar
    2. ‘0 lafın neresini düzeltelim?’
    3. Şantaj politikaları
    4. ‘Anayasa Meclisi’ önerisi
    5. Kapatma davası AKP’nin ekmeğine yağ sürer
    6. ‘Halk borç tuzağında’
    7. Üç (Y) kuş oldu!..
    8. İtiraf sırası kimlerde
    9. Sakıncalı liselilere tasdikname!
    10. Bu ülkeyi hissetmek için, bu filme gidin!
  • Diğer

    1. ABD'den 'Türkiyede terör eylemi olabilir' uyarısı
    2. Tramvay yoluna tel örgü çekiliyor
    3. Kaçak kombi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti
    4. Düren: Büyük bir avantajı kaçırdık
    5. Başakşehir'de kaza: 1 ölü, 2 yaralı
    6. İsrail'in saldırısında 12 kişi yaralandı
    7. Futbol: Haftanın Programı
    8. Bank Asya’da dev maç
    9. Şampiyonlar ligi kuraları çekildi
    10. ‘Adil yönetim sergilesin’
  • Çok Okunanlar

    1. İsrail'in cakasını fena bozdu
    2. Bu bağı açıkla Obama
    3. ‘Düşmanlara öğüttür, Çanakkale geçilmez’
    4. İsrail'in Türkiye üzerinden suikast planı
    5. Çanakkale doğru anlatılmıyor
    6. KEY ödemelerinde tarih netleşti
    7. Kurtulmuş: İktidara yürüyoruz
    8. Bu tasarıya dikkat!
    9. 'Fakir sofrasından, rantiyeye'
    10. '40 yıllık petrol ihtiyacımız Karadeniz’de'
  • Çok Yorumlanan

    1. İsrail'in cakasını fena bozdu
    2. Bu bağı açıkla Obama
    3. Yine ABD yine katliam
    4. 'Fakir sofrasından, rantiyeye'
    5. Adana’da Durak bilmecesi
    6. Bu tasarıya dikkat!
    7. İsrail'e karşı şimdi icraat zamanı
    8. Katsayı katlandı
    9. '40 yıllık petrol ihtiyacımız Karadeniz’de'
    10. YÖK'teki katsayı toplantısı sona erdi
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama

Video

  • 1099 kez izlendi 07.01.10
  • 10919 kez izlendi 02.02.09
  • kez izlendi 01.01.70

Multimedya Galerisi

Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | ticaretmerkezi.com.tr | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek