İşgalci NATO yeni operasyonunda gerilla-sivil ayrımı yapmadan katliamına devam ediyor. Kandahar bölgesinde NATO güçlerinin hava saldırısında 8 sivilin "yanlışlıkla" öldürüldüğü açıklandı.
Afganistan'ın güneyindeki Kandahar bölgesinde işgalci NATO güçlerinin hava saldırısında 8 sivilin öldüğü açıklandı. NATO tarafından yapılan açıklamada, NATO ve Afgan güçlerine bağlı devriyelerin, bazı kişilerin toprağı belirli bir düzenle kazdığını gözlemledikleri ve bu kişiler hakkında, "çukur açarak bomba yerleştirdikleri" şeklinde, yanlış bir değerlendirme (!) yapıldığı belirtildi. Bomba yerleştirdikleri sanılan bu sivillere düzenlenen hava saldırısında 8'inin öldüğü, 2'sinin de yaralandığı kaydedildi. 4 kişinin olay anında, bir kişinin de daha sonra aldığı yaralar yüzünden öldüğü kaydedildi.
Helmand vilayetinde NATO birliklerinin önceki gün düzenlediği roket saldırısında yanlışlıkla bir ev isabet almış, 6'sı çocuk 12 sivil hayatını kaybetmişti. Ülkenin güneyindeki Kandahar'da da NATO güçlerinin dünkü hava saldırısında 5 sivilin öldüğü açıklanmıştı.
2 işgalci İngiliz öldürüldü
Bu arada, İngiltere Savunma Bakanlığı, Afganistan'ın güneyinde 2 askerlerinin öldüğünü açıkladı. Bakanlık açıklamasında, askerlerden birinin önceki gün, birinin de dün hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, her iki askerin de NATO'nun Afganistan'ın güneyinde başlattığı geniş çaplı ''Müşterek'' operasyonunda yer almadığı kaydedildi.
Taliban lideri yakalanmamış
Öte yandan, Taliban, örgütün en üst düzey komutanlarından Molla Abdülgani Baradar'ın yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Baradar'ın Afganistan'da örgütün askeri ve siyasi eylemlerini örgütlediğini belirterek, ABD'nin, dikkatleri kendi yenilgilerinden başka bir yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, Molla Abdülgani Baradar'ın Pakistan'ın Karaçi kentinde yakalandığı ve birkaç gündür gözaltında tutulduğu bildirilmişti. Gazeteye göre Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in ardından örgütün ikinci önemli ismi olduğu belirtilen Baradar, Amerikalı istihbarat uzmanlarının Pakistanlı meslektaşlarıyla işbirliği sayesinde yakalandı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



