milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY
  • YELKENLER İNDİRİLDİ
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • SAADET PARTİSİ GAZZE'DE YETİMHANE İNŞA EDECEK
  • İKTİDARDA FİGÜRAN ÇATLAĞI
  • HALKIMIZ GÖSTERİLENE DEĞİL, GİZLENENE BAKSIN
  • YASA GERİ ÇEKİLSİN

Adnan Polat, yarın veda ediyor

13 MAYIS 2011
CUM 12:45

[-] Normal [+]
  • Spor
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, aday olmadığı ve yarın gerçekleştirilecek olağanüstü seçim genel kurul toplantısının ardından koltuğunu devretmeye hazırlanıyor.

  • Adnan Polat, yarın veda ediyor -

Başkanlık koltuğuna 2008 yılı mart ayında yapılan genel kurul sonrası Nazım Durak'ı açık farkla geçerek oturan Adnan Polat, 2010 yılı mart ayındaki seçimlerde ise Adnan Öztürk'ü geçmeyi başardı, ancak 3 yıllık başkanlık dönemine olağanüstü bir genel kurulla veda etmek zorunda kaldı.

Galatasaray'ın 33. başkanı olarak tarihe geçen Adnan Polat, Alp Yalman'ın başkanlığı döneminde 1992-1996 yıllarında 4 yıl başkan yardımcılığı ile futbol komitesi başkanlığı, Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde de 2006-2008 yılları arasında 2 yıl başkan yardımcılığı görevi üstlenmişti.

-MALİ GENEL KURULDA İBRA EDİLMEDİ-

Galatasaray Kulübü için yaptığı en önemli çalışmalar arasında kulüp tüzüğünün yenilenmesini gösteren Adnan Polat, yine bu yeni tüzükte yapılan değişiklik nedeniyle mali genel kurulda önemli bir darbe yedi.

Eski tüzüğe göre hem mali hem de idari yönden ibra edilmemesi halinde yönetimin seçime gitmesi öngörülürken, yeni tüzükte yapılan değişiklik nedeniyle idari yönden ibra edilmeyen Adnan Polat yönetimi, ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

Sarı-kırmızılı kulübün tarihine idari yönden ibra edilmeyen yönetim olarak geçen Adnan Polat yönetimi, oldukça çalkantılı bir dönemin ardından seçim kararı alma durumunda bırakıldı.

-FUTBOLDA BAŞARI SAĞLANAMADI-

Adnan Polat, ilk başkan olduğu yılda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın sezonun bitimine 6 hafta kala istifa etmesine rağmen şampiyonluk yaşarken, ardından beklentileri karşılayamadı.

Türk Telekom Arena'nın açılması, şirketlerin birleştirilmesi gibi konularda başarılı bir yönetim ortaya koyan Adnan Polat, futbol takımının kan kaybetmesine engel olamadı.

Kısa başkanlık döneminde teknik direktör olarak Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi ve Bülent Ünder'le çalışan Polat, ligde ve Avrupa'da hayal kırıklıklarıyla karşı karşıya kaldı.

-YÖNETİMDEN İSTİFALAR-

Adnan Polat, 22 Mart 2008'deki seçimlerde Nazım Durak'ı 230'a karşı 2 bin 148 oyla, 27 Mart 2010'daki seçimlerde ise Adnan Öztürk'ü 2 bin 290'a karşı 2 bin 944 oyla geçerken, her iki döneminde de yönetiminde istifalar yaşandı.

İlk döneminde basketbolda yaşanan ''Cemal Nalga Skandalı''yla karşı karşıya kalan Polat'ın bu yönetiminden Yiğit Şardan ile Ahmet Dedehayır istifa etmek durumunda kalırken, başkan danışmanı sıfatıyla Şardan görevlerini devam ettirdi.

Polat'ın bir yıl kadar süren ikinci dönemi ise oldukça sıkıntılı geçti. İlk olarak sportif direktör Adnan Sezgin ile anlaşmazlık yaşayan Haldun Üstünel istifa ederken, ardından ise yönetimdeki görüş ayrılıkları nedeniyle Cemal Özgörkey ayrıldı.

Yönetim içindeki fikir ayrılıklarının en belirginleştiği noktada ise Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat'ın muhalefeti ortaya çıktı. Adnan Polat tarafından, istifaya çağrılan üçlü, yönetimin mali genel kurulda ibra edilmemesinin ardından istifalarını sundular.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Spor bölümü’nde 13.05.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: galatasaray, rijkaard, süper lig, transfer, lincoln, adnan polat, gaziantepspor, song, lorik cana, pino, baros, hakan şükür, hagi, mehmet helvacı, eric gerets,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Spor

    1. Rakip Finlandiya
    2. 'UEFA bize ceza veremez'
    3. 'Özgüvene ihtiyacımız var'
    4. Play-off finali Fırat Aydınus'un
    5. 'Burak için bize teklif gelmedi'
    6. Veysel Bursaspor'a doğru
    7. Galatasaray, Gökhan Töre'yi istiyor
    8. 2020'ye resmen adayız
    9. Timsah Avusturya'da hazırlanacak
    10. 'Alex keşke Müslüman olsa'
  • Diğer

    1. Hangisi Aydın, Ne Aydın'ı?...
    2. Halkımızı zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
    3. "Soruşturmada hayal kırıklığı yaşıyoruz"
    4. 'Bilgileri Eymür'ün internet sitesinden aldım'
    5. Orayı da özel güvenlik koruyacak
    6. 'Güçleri yetiyorsa öldürsünler'
    7. Bursa'da hadis icâzet merasimi
    8. İstanbul'da canlı bomba düzeneği ele geçirildi
    9. Savcılığa rest: İfadeye gelmiyoruz
    10. Bu olacak Ayasofya!
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    5. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    6. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    7. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    8. Aynı aşk ve heyecanla
    9. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    10. İktidarda figüran çatlağı
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek