milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY
  • YELKENLER İNDİRİLDİ
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • SAADET PARTİSİ GAZZE'DE YETİMHANE İNŞA EDECEK
  • İKTİDARDA FİGÜRAN ÇATLAĞI
  • HALKIMIZ GÖSTERİLENE DEĞİL, GİZLENENE BAKSIN
  • YASA GERİ ÇEKİLSİN

Adil bir anayasaya ihtiyaç var

10 EYLÜL 2011
CMT 00:20

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Türkiye'nin en eski kurulmuş Think-Thank kuruluşu olan ESAM, Demokratik Adil Bir Anayasa'nın hazırlanarak hayata geçirilebilmesi için harekete geçti. Çok sayıda hukukçu bilim adamı akademisyenle, siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütü temsilcisini bir araya toplayan ESAM, 21-23 Ekim tarihlerinde toplayacağı Milli Anayasa Şûrası hazırlıklarını da yürütecek.

  • Adil bir anayasaya ihtiyaç var -

Türkiye'nin en eski kurulmuş Think-Thank kuruluşu olan ESAM, Demokratik Adil Bir Anayasa'nın hazırlanarak hayata geçirilebilmesi için harekete geçti. Çok sayıda hukukçu bilim adamı akademisyenle, siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütü temsilcisini bir araya toplayan ESAM, 21-23 Ekim tarihlerinde toplayacağı Milli Anayasa Şûrası hazırlıklarını da yürütecek.

"Demokratik ve adil bir Anayasa şart"

Ankara Hacıbaba'da çok sayıda akademisyen, bilim adamı, sivil toplum örgütü temsilcisi ve siyasi parti temsilcisini bir araya toplayan  ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gerçekten Demokratik Adil Bir Anayasa'ya ihtiyacı bulunduğuna dikkat çekti. Yıllardır ülkemizin gündeminde olan yeni bir Anayasa çalışmasının önümüzdeki dönemde TBMM'nin en önemli gündem maddesi olacağını bildiren Kutan, ESAM olarak bu çalışmaya katkıda bulunmak istediklerini söyledi. ESAM'ın Türkiye'nin en eski araştırma ve düşünce kuruluşu olduğunu hatırlatan Kutan, 21-23 Ekim tarihlerinde Demokratik Adil Bir Anayasa Şûrası'nı toplayarak Milli Ortak Paydaların ortaya çıkmasına ve Anayasa çalışmalarına yansıtılabilmesine çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'nin 1876 yılından beri Anayasa deneyimine sahip olduğunu belirten Kutan, 1920 Kanuni Esasi'nin dışında milletimizin temsilcileri tarafından milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayalı Demokratik Adil Bir Anayasa'nın hazırlanarak uygulamaya konulamadığına dikkat çekti. Anayasalarımızın genellikle bürokratik girişimlerle dışarıdan derlenip hazırlandığını ve bürokratik baskılar altında halk oylamalarına sunularak uygulandığını ifade eden Kutan, bütün bunlardan dolayı Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde alması gereken mesafeyi alamadığını belirtti.

"Herkesin fikrinden yararlanmak istiyoruz"

Türkiye'nin, bugün geldiği noktada toplumun katmanlarının ortak paydalarını içeren bir Milli Anayasa hazırlama müktesebatına sahip olduğunu vurgulayan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, "Bu amaçla ESAM olarak ilim sahibi Anayasa hukukçusu akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, ilim ve fikir adamları, STK temsilcileri, gazeteci ve yazarların katılımıyla gerçekleştireceğimiz Milli Anayasa Şûrası ile toplumun bütün katmanlarının üzerinde birleştiği milli konsensüsün oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu çerçevede yapılacak olan Milli Anayasa Şûrası çalışmalarına ışık tutacak ve yol haritasını belirleyecek fikirlerin ortaya çıkması amacıyla dar kapsamlı uzman ve akademisyenlerle birlikte bugün bir istişare toplantısı düzenliyoruz. Milli Anayasa Şûrası Hazırlık Toplantısı'nda bütün değerli ilim adamlarımızın görüş ve düşüncelerinden yararlanmak istiyoruz. İnşallah bu toplantıda paylaşılacak görüş ve düşünceler, tavsiyeler 21-23 Ekim'de toplayacağımız şûranın daha başarılı neticeler üretmesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 10.09.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: anayasa, referandum, tbmm, seçim, akp, chp, mhp, bdp, ahmet gündoğdu, 1982 anayasası, mustafa şentop,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. İsrail'in karşımıza çıkmaya gücü yetmez
    2. Saadet Partisi 'Füze Kalkanı'nın peşini bırakmıyor
    3. Aklımda NATO Genel Sekreterliği yok
    4. Haliç Köprüsü, uluslararası uzmanlar tarafından incelendi
    5. Keneye aşı müjdesi yolda
    6. Hukuka saygı duyma sırası Kılıçdaroğlu'nda
    7. Lokal bahar yağışları, ay sonuna kadar sürecek
    8. Mali-Burkina Faso sınırında çatışma: 25 ölü
    9. "Tarlanızı ve bahçelerinizi ekerken, canınızdan olmayın"
    10. Yatalak hastası olanlara evde bakımı öğretiyorlar
  • Diğer

    1. Hangisi Aydın, Ne Aydın'ı?...
    2. Halkımızı zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
    3. "Soruşturmada hayal kırıklığı yaşıyoruz"
    4. 'Bilgileri Eymür'ün internet sitesinden aldım'
    5. Orayı da özel güvenlik koruyacak
    6. 'Güçleri yetiyorsa öldürsünler'
    7. Bursa'da hadis icâzet merasimi
    8. İstanbul'da canlı bomba düzeneği ele geçirildi
    9. Savcılığa rest: İfadeye gelmiyoruz
    10. Rakip Finlandiya
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    5. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    6. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    7. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    8. Aynı aşk ve heyecanla
    9. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    10. İktidarda figüran çatlağı
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek