Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yüksek yargıdaki iş yoğunluğuyla ilgili olarak 2010'da düşen dosya sayısının 19 bin 251'i bulduğunu açıklaması, boş kadroları gündeme getirdi.
91 bin 827 kadrosu bulunan Adalet Bakanlığı'nda, Adli Tıp Kurumu'na ait kadrolar hariç olmak üzere 19 bin 900 boş kadro mevcut. En büyük boş kadro adli yargıda bulunurken; en az boş kadronun bulunduğu yer ise Anayasa Mahkemesi.
Adalet Bakanlığı'nın istatistik verilerine göre 2009 yılı sonu itibariyle dolu kadro sayısı 71 bin 927. Adli Tıp Kurumu'na ait kadrolar hariç olmak üzere bu kadronun 19 bin 900'ü boş. Bakanlığın toplam 91 bin 827 kadrosu bulunuyor. Kadro sayısındaki artışa rağmen boş kadroların tamamı doldurulamadı. Gerek yerine getirdiği işlevler bakımından gerekse personel alımında farklı prosedürlere sahip olması bakımından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığı çalışanlarına ait dolu ve boş kadro durumu da şöyle: "Bakanlık verilerine göre CTE Genel Müdürlüğü'nde kanuni kadro 35 bin 142 iken, bu kadronun 26 bin 923'ü dolu. Halen 8 bin 219 boş kadro bulunuyor.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



