ABD Başkanı Obama, Yahudi Reformcular Birliği'nin konferansında yaptığı konuşmada, İsrail'e her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
ABD Başkanı Barack Obama, yönetiminin İsrail'in ve Yahudilere destek konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.
Obama Yahudi Reformcular Birliği'nin konferansında yaptığı konuşmada, ABD yönetiminin İsrail'in güvenliği için her zamankinden fazla destek verdiğini belirterek ABD'nin demokratik İsrail devleti ile sarsılmaz bağları olduğunu söyledi.
Obama'nın bu sözleri salondaki Yahudiler tarafından büyük alkış aldı. Obama konuşmasında İsrail, Filistin barışına da değinerek İsrail'in bu konuda gerekli adımları atacağına inandığını söyledi. Barışın dışarıdan empoze edilemeyeceğini ifade eden Obama, İsrail ve Filistin'in oturup sorunlarını kendi aralarında çözmeleri gerektiğini söyledi.
İran'ın nükleer faaliyetlerinden de bahseden Obama, İran'a kendi döneminde gerekli yaptırımların uygulanmaya başladığını, bu konuda her türlü mücadeleyi sonuna kadar yürütmeye kararlı olduklarını söyledi.
Öte yandan Obama'nın konferanstan önce İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile bir araya geldiği bildirildi. 30 dakika süren görüşmede bölgedeki sorunlar ve İsrail'in güvenliği ele alındı. Barak görüşmede İsrail'e verdiği destekten dolayı Obama'ya teşekkür etti.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



