İsrail, babasını Merc Ez-Zuhur'a sürgün etmekle ve üç erkek kardeşini tutuklayarak zindana atmakla yetinmedi; 8 yaşındaki Benan Mahir Ubeyd'i Filistin dışına yolculuk yapmaktan alıkoyarak kinini kusmaya devam etti.
İsrail yönetimi, Benan Mahir Ubeyd'in Ürdün'e gitmesine "işgal rejiminin güvenliği için tehlike oluşturduğu" gerekçesiyle izin vermedi. Filistin Enformasyon Merkezi'nin aileye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Benan annesiyle birlikte Kral Hüseyin köprüsünü geçerek Ürdün'deki akrabalarını ziyarete gitmek istiyordu. Fakat işgal güçleri kontrol noktasında pasaportunu alarak Benan'ı üç saat bekletti ve daha sonra da annesine Benan'ın yolculuğa çıkamayacağını söyledi.
Siyonist işgal güçlerinin Benan Mahir Ubeyd'in yaşına bakmadan böyle bir karar vermesinin Filistinli küçük kız çocuğunda şok etkisi medyana getirdiği ve psikolojisini olumsuz etkilediği ifade edildi.
Benan'ın babası Mahir Ubeyd'in Batı Yaka'nın önde gelen davetçilerinden biri olduğu ve Merc Ez-Zuhur'a sürgüne gönderilenler arasında yer aldığı, farklı zamanlarda toplam altı yıl İsrail zindanlarında yattığı bildirildi.
Filistin konusunda uzman hukukçular ve insan hakları savunucuları, Siyonist işgal rejiminin bu tür uygulamalarının Filistin halkına ve liderlerine baskı kapsamında gerçekleştiğini belirterek, Filistin halkının önde gelen isimlerine boyun eğdiremeyen işgalcinin onlarla bağlantılı herkese de baskı uyguladığını kaydetti.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: Muhammed Ebrar / Dünya
Etiketler:



