Güveçte Türlü

Güveçte Türlü

Malzemeler   

1 adet patlıcan n1 adet kabak n2 adet domates n1 adet patates n1 kg fasulye n1 adet soğan n4-5 diş sarmısak n1 kg kuşbaşı kuzu eti.

*Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur. Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakılır.

Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir.

Nermin BAŞGÖZE / Beylikdüzü/İST

e-mail: altinkepce@yahoo.com

03 Haziran 2005 - Gündem


Anket

Milli Eğitim sistemini yeterli görüyor musunuz?


YÜKLENİYOR