Cep telefonu numarasını değiştirmeden operatör taşıma uygulamasında aboneler rekor kırdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 21 milyon abonenin GSM şirketi değiştirdiğini belirterek, "Başka ülkelerde bu kadar numara geçişi olmuyor. Benim dikkatimi çeken bu" dedi. Yıldırım, mağduriyet oluşturan bir durum saptamaları halinde sınırlama getirebileceğini ifade etti.

Genişbant abone sayısının 30 milyona çıkarılması hedefinden bahseden Yıldırım, Türkiye‘nin internet kullanımında ve alt yapıda Avrupa‘nın 5. sırasına, dünya sıralamasında da 11. sırada yer aldığını belirtti. Bu konumun yeterli bir konum olmadığına dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, ADSL abonesi olmak için sabit telefon abonesi olma şartını kaldıran düzenlemenin Temmuz‘da yürürlüğe girdiğini ve internet kullanımını arttıracağının altını çizdi. Yalın internete 8,13 lira bedelle geçilebildiğinin altını çizen Bakan, bunun Türk Telekom tarifelerine göre 4 ile 30 lira arasında indirimi ifade ettiğini savundu. İnternet servis sağlayıcıların geçişleri zorlaştırdığına dikkat çeken Yıldırım, bunları kolaylaştırmak için yaptıkları düzenlemenin yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Son 5 yılda cepte yüzde 80, sabitte yüzde 60 indirim yapıldığını söyleyen Yıldırım, numara taşımada 21 milyona ulaşıldığını ifade etti. Yıldırım, "Demek ki vatandaş parasal daha avantajlı operatörü bulduğu zaman oraya geçiyor. Sabitte de 11 bin abone yer değiştirdi" dedi. Numara taşımada bu kadar geçişin sorulması üzerine Yıldırım, "Bşka ülkelerde bu kadar numara geçişi olmuyor. Benim dikkatimi çeken bu. Mağduriyet oluşturacak bir şey var mıdır. Bakılıp sınırlama getirilebilir." diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi