Hızlı yemek yemek metabolik hastalıklara yol açabilir

Amerikan Kalp Derneği’nin 2017 ABD Bilim Oturumu’nda sunduğu araştırma sonuçları, yavaş yemek yemenin daha sağlıklı olabileceğini gösteriyor.

BÜYÜT

Hiroşima Üniversitesi’nde bir grup bilim adamı, yavaş veya hızlı yemek yemenin insan sağlığı üzerindeki etkisini test etmek için, 2008 yılında yaş ortalaması 51 olan ve metabolik hastalığı bulunmayan 642 erkek ve 441 kadının katıldığı bir araştırma başlattı. Katılımcıları hızlı, normal ve yavaş yemek yiyenler olarak üç gruba ayıran bilim adamları, beş yıl boyunca katılımcıların yemek yeme alışkanlıklarını takip ederek yavaş yemenin daha sağlıklı olduğunu açıkladı.

METABOLİK HASTALIĞA YAKALANMA ORANI ARTIYOR

Araştırma sonuçlarına göre, hızlı yemek yiyenlerin metabolik hastalığa yakalanma oranı yüzde 11.6 iken, normal hızda yiyenlerin yüzde 6.5 ve yavaş yiyenlerin yüzde 2.3 olduğu açıklandı. Hiroşima Üniversitesi araştırma yazarı ve kardiyolog Doktor Takayuki Yamaji konuyla ilgili, “İnsanlar hızlı yemek yediklerinde doyma hissi hissetmiyor ve bu yüzden çok fazla yiyorlar. Daha yavaş yemek yemek, metabolik hastalıkları önlemedeki en iyi yöntem olabilir” dedi. Hızlı yemek yemenin daha fazla kilo alımına, daha geniş bir bel ölçüsüne ve daha yüksek kan glikozuna yol açtığını açıklayan bilim adamları, hızlı yemek yemenin insan kanındaki değerleri yükseltip alçalttığı ve bu sebeple insülin dayanıklılığının oluştuğunu söyledi.

19 Aralık 2017 - Helal Hayat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket İİT'nin Filistin'in başkentini Doğu Kudüs olarak kabul etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

YÜKLENİYOR