milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • MÜSLÜMAN KARDEŞLER DİĞER ADAYLARLA GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
  • BUD KASIRGASI TROPİKAL FIRTINA DÜZEYİNE GERİLEDİ
  • PAKİSTAN'DA TRAFİK KAZASI: 15 ÖLÜ, 30 YARALI
  • YÜKSEKÖĞRETİM STRATEJİ BELGESİ ÇALIŞTAYI
  • MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
  • KOSGEB'DEN ABD ÇIKARMASI

'Kipali' ziyaretçi

30 KASIM 2011
ÇAR 00:20

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Suriye'de yaşanan gelişmelere İran'ın da dolaylı olarak müdahil olması bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. Türkiye'nin Suriye'de yaşanan süreçte aktif rol alarak NATO ve diğer batılı ülkelerin önüne geçerek Suriye'ye olası bir müdahaleye yeşil ışık yakması huzursuzluğu daha da arttırmış durumda. Bölgedeki belirsizlik sürerken ABD Başkan Yardımcısı Yahudi asıllı Joe Biden, 2 Aralık'ta Türkiye'ye geliyor. Biden'in siyonsit olduğunu ise bilmeyen yok.

  • 'Kipali' ziyaretçi -

"Yakın işbirliği içindeyiz"

Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tony Blinken, Biden'in Türkiye seyahatiyle ilgili olarak düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, ''Türkiye ile yakın istişare ve işbirliği içinde olmadığımız bir uluslararası konuyu düşünemiyorum bile'' dedi. Blinken, Türkiye'nin de ABD'nin İran'ın nükleer silah sahibi olmasının engellenmesi yönündeki hedefini paylaştığını söyledi.

İsrail ile arayı düzeltin

Biden'ın ziyareti sırasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin de gündeme geleceğini belirten Blinken, iki ülkeye de aralarındaki gerginliği çözecek yolların arayışı içinde olmaları çağrısında bulunduklarının altını çizdi. Blinken, ''İki ülkenin ilişkilerini düzeltecek fırsatların mevcut olduğuna inanıyoruz. ABD olarak iki ülkenin bu durumu bize üzüntü veriyor, çünkü bu iki ülke de ABD'nin çok yakın ortakları'' dedi.

Ruhban okulu ısrarı

Blinken, ABD Başkan Yardımcısının, İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir araya geleceğini kaydetti. Blinken, görüşmelerde, Türkiye'deki iç reformların gündeme geleceğini kaydederek bu kapsamda Heybeliada Ruhban Okulu'nun tekrar açılmasını arzu ettiklerini de söyledi.

Siyonist Biden

Yahudi asıllı ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden,  yaptığı bir konuşmada, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere yönelik İsrail'in düzenlediği saldırıları haklı bulduğunu söylemişti. Biden İsrail'in İran'a yönelik tehditlerine ilişkin olarakta "İran'ın nükleer tehdidinin ortadan kaldırılması için askeri müdahalenin gerekliliğine inanması halinde İsrail'in yoluna çıkmayız" demişti.

Suriye'de yaşanan gelişmelere İran'ın da dolaylı olarak müdahil olması bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. Türkiye'nin Suriye'de yaşanan süreçte aktif rol alarak NATO ve diğer batılı ülkelerin önüne geçerek Suriye'ye olası bir müdahaleye yeşil ışık yakması huzursuzluğu daha da arttırmış durumda. Bölgedeki belirsizlik sürerken ABD'nin Yahudi asıllı Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2 Aralık'ta Türkiye'ye geliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2 Aralık'ta Türkiye'ye geliyor. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tony Blinken, Biden'in Türkiye seyahatiyle ilgili olarak düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Biden'in 2 Aralık'ta Ankara'da olacağını belirten Blinken, burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi. Biden'ın 3 Aralık'ta da İstanbul'da düzenlenecek Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılarak konuşma yapacağını dile getiren Blinken, ABD Başkan Yardımcısının, İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir araya geleceğini kaydetti. Blinken, görüşmelerde, Türkiye'deki iç reformların gündeme geleceğini kaydederek bu kapsamda Heybeliada Ruhban Okulu'nun tekrar açılmasını arzu ettiklerini de söyledi.

Hep aynı masal

Blinken, Biden'ın Türkiye'deki görüşmelerinde ABD ile Türkiye arasındaki geniş kapsamlı ortaklık ve işbirliğini içeren konuları ele alacağını söyledi. Başka hiçbir ülkeyle olmadığı kadar Türkiye ile kilit önemdeki uluslararası konularda birlikte çalıştıklarını ifade eden Blinken, Biden'ın, özellikle son terör saldırıları ışığında, birinci olarak terör örgütü PKK ile mücadelede ABD'nin Türkiye'ye sağladığı yardımı konuşacağını kaydetti. Blinken, Biden'ın temaslarında, ABD ve Türkiye'nin ortak düşmanı PKK konusuna odaklanmasını beklediklerini belirtti. Türkiye'ye istihbarat işbirliğinin yanı sıra ulusal savunma desteği verdiklerini belirten Blinken, Türkiye'ye verilecek 3 ''Super Cobra'' taarruz helikopteri ile 4 predatorün İncirlik üssüne transferi konularından bahsetti.

Gündemin ana konusu Suriye

Türkiye'deki görüşmelerde iki ülkenin ''Arap Baharı''ndaki ülkelere ekonomik ve siyasi reformlar yolunda desteğinin ele alınacağını belirten Blinken, bu kapsamda Suriye'deki durumun gündeme geleceğini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Essad'a iktidarı bırakma çağrısı yaptığını hatırlatan Blinken, Türkiye'nin Arap Birliği'nin uyguladığı yaptırımları uygulayacağını belirttiğini anımsattı.

Türkiye'nin böyle bir hedefi mi var?

Blinken, İran'ın olası ABD saldırısında Türkiye'deki radarları vuracağına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine, ''Tehdit edici açıklamalar yapmak İranlıların da hiç kimsenin de yararına değil'' dedi. Dünyanın İran'ın nükleer faaliyetleri hakkında çok derin kaygılara sahip olduğunu belirten Blinken, Türkiye'nin de ABD'nin İran'ın nükleer silah sahibi olmasının engellenmesi yönündeki hedefini paylaştığını kaydetti.

Türkiye'nin İran ile uzun bir sınıra ve tarihi bağlara sahip olduğunu ifade eden Blinken, ''Ama Türk liderler, bize defalarca, İran'ın P51 ülkeleriyle diyaloğa geçmesi yolundaki uluslararası çabalara güçlü destek verdiklerini söylediler'' dedi. Blinken, Türkiye'nin NATO savunma mimarisindeki erken uyarı radarına ev sahipliği yapmasının tüm NATO ülkelerinin savunması açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu konuda adım atmasından çok memnun olduklarını kaydetti.

Türkiye-İsrail ilişkileri biran önce düzelmeli

Biden'ın ziyareti sırasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin de gündeme geleceğini belirten Blinken, iki ülkeye de aralarındaki gerginliği çözecek yolların arayışı içinde olmaları çağrısında bulunduklarının altını çizdi. Blinken, ''İki ülkenin ilişkilerini düzeltecek fırsatların mevcut olduğuna inanıyoruz. ABD olarak iki ülkenin bu durumu bize üzüntü veriyor, çünkü bu iki ülke de ABD'nin çok yakın ortakları'' dedi. Blinken, Türkiye'nin, ABD'nin hem Pasifik hem de Atlantik'e bakması gibi, her zaman hem Doğu hem de Batı'ya baktığını belirterek, bu açıdan iki ülkeyi birbirine benzetti. Blinken, ''Türkiye her zaman, transatlantik ittifakın, NATO'nun önemli bir üyesi oldu ve olmaya da devam edecek'' dedi.

Türkiye'nin, ABD'nin yıllardır birlikte çalıştığı ''köklü müttefiki'' olduğunu belirten Blinken, Türkiye'nin Afganistan ve Irak'taki çabaları ile Libya'daki rolü ve Suriye'ye karşı baskılarını hatırlattı. Blinken, ''Türkiye ile yakın istişare ve işbirliği içinde olmadığımız bir uluslararası konuyu düşünemiyorum bile'' dedi. Türkiye'nin Arap ve İslam dünyasındaki değişim geçiren diğer ülkeler için örnek oluşturduğunu da dile getiren Blinken, Türkiye'nin üstlendiği güçlü liderlik rolünden memnun olduklarını ifade etti. Blinken, yani Anayasa yazımı sürecinin, yeni Anayasanın ifade, din, azınlıklar ve diğer temel hak ve özgürlükleri de güçlendirici biçimde, kapsayıcı olmasını istediklerini ifade ederken, tutuklanan gazetecilere yönelik kaygıları ile Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması noktasındaki çağrılarını yineledi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 30.11.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: suriye, iran, müdahil, bölge, tansiyon,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 2 yorum|yorum rssrss

  • allah cihadi müslümanlara 2

    S.A Yapılacak tek şey var her taraft,ta her yerde nerde olur

    sanız olun israil,in pisliğini anlatın bildirin ve uyandırın

    ve uyarın herkes,te ajan değilya bu sefer ajanlar kiminle ve

    kime piskolojik baskı uygulayacaklarını şaşıracak lar bu aynı

    zaman,da hadisi şeriftir ( peygamber efendimiz) diyorki israil,

    in kötü yaptıkları işleri gündeminizden sakın düşürmeyin anlatın diyor. ve diğer bir ayette (nerde kokuşmuş olay varsa

    taşı kaldırsan israil oğullarını bulursun diyor anlatın susmayın ve son bir hadisle noktalayım (susan dilsiz şeytandır)

    s.a

    enver999 | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 30 Kasım 2011 16:01

  • allah cihadi müslümanlara emrediyor

    A Bu terör illegal devlet israil mikrobunun bütün dünya,ya

    kan kokuşmuş systemini yok etmek için ALLAH KURAN,da birçok

    ayette vurgu yapar ama ne yazıkki CİHAD dı bunlar yapıyor ve

    bütün dünyadaki İSLAM ülkelerini israil oyunu ve israil emri

    ile kan ağlıyor ve gerçek İSLAM ruhu taşıyanları yok ediyorlar

    adını da terör koyuyorlar gerçek teröristler de dünya,yı yöneti

    yorlar ajanları sayesinde israil,in tek güvendiği sadece piyasadaki bunlara çalışan gizli ajanları güçleri sadece bu

    çünkü bunların sayesinde her şeyden haberdar oluyorlar

    enver999 | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 30 Kasım 2011 15:55

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. ''Biz, 6 maddelik Annan Planının son şans olduğunu düşünüyoruz''
    2. Halkımızı zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
    3. "Soruşturmada hayal kırıklığı yaşıyoruz"
    4. 'Bilgileri Eymür'ün internet sitesinden aldım'
    5. Orayı da özel güvenlik koruyacak
    6. 'Güçleri yetiyorsa öldürsünler'
    7. Bursa'da hadis icâzet merasimi
    8. İstanbul'da canlı bomba düzeneği ele geçirildi
    9. Savcılığa rest: İfadeye gelmiyoruz
    10. Bu olacak Ayasofya!
  • Diğer

    1. Gümüşhane'de kene ile mücadele
    2. Egemen Bağış'a, ''Yılın En Başarılı Bakanı'' ödülü
    3. Zihinsel engelli adamı öldüren askerlere 30,50 yıl arasında hapis
    4. Şiddet ve suistimallerin büyük bölümünden (Suriye yönetimi) sorumlu
    5. ABD Dışişleri Bakanı Clinton Türkiye'ye geliyor
    6. Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri 20 yaşında
    7. Suriye'de kaçırılan Lübnanlılar
    8. Cezayir Seçimlerinin galibi FLN meclis başkan adayını belirledi
    9. Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk itiraz
    10. Ölü sayısı 115'e yükseldi
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    5. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    6. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    7. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    8. Aynı aşk ve heyecanla
    9. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    10. İktidarda figüran çatlağı
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek